Pa de motlle amb preferment/Aurrehartzigarridun moldeko ogia

Preferment:
125 grs. de farina de blat Gallo
 75 grs. d’aigua
1 grs. de rent de forner
Va estar a temperatura ambient durant unes 14 o 15 hores
 
Aurre-hartzigarria:
125 gr. Gallo galirina
75 gr. ur
1 gr. legamia freskoa
14-15 ordu egon zen giro-tenperaturan
 
Massa
Tot el preferment
 60 grs. de farina de blat persa La Grana
 80 grs. de farina de força El Amasadero
 80 grs. de farina de blat Gallo
 10 grs. de rent fresc de Forner
 100 grs. d’aigua
 6 grs. de sal
30 grs. de mantega
 
Orea
Hartzigarri guztia
60 gr. La Granagalirin persiarra
80 gr. El Amasaderoko indar-irina
80 gr. Gallo galirina
10 gr. legamia freskoa
100 gr. ur
6 gr. gatz
30 gr. gurin
 
Pastat de corregut durant 10 minuts o fins que s’aconseguisca el punt vel. Ha fermentat durant 2 hores. El desgasificat d’este pa ha de ser conscienciós ja que no volem forats pels quals caiga la melmelada quan ens preparem una torrada amb ell. Per a formar-ho s’estira en forma de rectangle i es va enrotllant sobre si mateix intentant aconseguir la màxima tensió, seria quelcom semblant a enrotllar un pur havà.
 
10 minutuz etengabe oratu, mintzaren proba lortu arte. 2 orduz hartzitzen utzia. Ondoren, orea erruz desgasifikatu beharra dago, tostadak egitekotan zulotxoak badaude mermeladak ihes egin dezakeelako. Forma emateko, laukizuzen forma emanez zabaldu eta ondoren biribildu, tentsio gorena lortzen saiatuz. Zigarro puru bat egingo bagenu bezala.
 
Es passa al motle i es deixa que doble el volum. Forn a 180é amb funció ventilador. Enfornar fins que el pa tinga una temperatura interior de 84º. Si ens agrada que quede amb un color daurat dalt, obrir la tapa i deixar dorar durant altres 5 minuts més
Molde batera pasatzen da eta bolumena bikoiztu dezan uzten da. Labea 180º-tara haizagailua piztuta. Labekatu, ogiak 84º-ko barne tenperatura lortu arte. Goiko aldean kolore gorrizta izatea gustatzen bazaizu, tapa ireki eta 5 minutu gehiago egiten utzi
 
Este pa en la recepta original no porta mantega. Ha sigut el pa de motle que més ens ha agradat de tots els que he fet. Súper esponjós. He fet amb ell un pastís de salmó fumat. Enfornat en motle amb tapa i marques de 24 cm d´El Amasadero”
 
Oinarrizko errezetan ez zen gurinik agertzen. Egin ditudan guztietatik moldeko ogi hau izan da gehien gustatu zaiguna. Ikarragarri harrotua. Berarekin, ketutako izokin pastela prestatu dut.
El Amasaderoko tapadun eta markadun 24 zm-ko moldeaz egina

5 Iruzkin

Roser-ek idatzia atalean

5 responses to “Pa de motlle amb preferment/Aurrehartzigarridun moldeko ogia

  1. juantxo

    Aupiiii,

    Jeje.
    Les meves mans s’omplien d’oli i per això faig com tu, desgasificar més perquè no tingui forats😉
    Tenint temps, és a dir, sense pressa, li baixaria la quantitat de llevat. Estic segur que així estaria més ric encara.
    Té molt bona pinta.

    Nire eskuak olioz betetzen ziran eta horregatik zu bezala egiten dut, gehiago gasgabetu zuloak ez izateko. Ordutik, olioa ogian geratzen zait😉
    Astixa izanda, hau da, prisarik ez, legami kantitatea jaitsi egingo nioke. Ziur nago horrela, oraindik goxoagoa egongo litzatekela.
    Kriston itxura du.

    Petons. Muxuak

  2. Roser

    Aupi Juantxo
    Tens raó en el que comentes del rent, amb més temps i menys quantitat de rent es pot aconseguir un pa amb més profunditat de sabor. En aquest cas, el preferment li aporta sabor i d´alguna manera compensa el que es perd amb fermentacions curtes. Aquest pa aguanta molt bé un farciment humit de salmó fumat, maionesa, enciam i olives.

  3. mari

    Mmmm, que bona pinta, un dia d’aquests m’animo!
    Un petó molt fort,

  4. Me encanta el pan de molde y este pan me parece muy bueno : )
    Petons

    Moldeko ogia izugarri gustokoa dut ta hauxe oso ona deritzot.
    Muxuak

    • Mari, es un pa molt fàcil de fer i si el fas en motlle amb tapa no t´has de preocupar massa pel format.
      Teba, si que està bó, es un pa intermig ja que al no dur llet i poca quantitat de mantega, predomina més el sabor a pa que altres que estan més enriquits

Utzi erantzun bat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Aldatu )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Aldatu )

Connecting to %s